1 min

Tags in dit artikel

,

Het is hackers gelukt om de website van Landbouwkrediet te hacken. Er is een poging gedaan het internetbankieren te manipuleren om zo persoonlijke gegevens afhandig te maken.

Landbouwkrediet is een Belgische bank die zich onder andere bezighoud met verzekeringen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van internetbankieren. Hier hebben de hackers dan ook geprobeerd een slaatje uit te slaan. De poging heeft de hackers echter niet veel opgeleverd. Volgens een woordvoerder van de bank is de schade "uiterst miniem".

De hackers probeerden de website voor internetbankieren te manipuleren door er een veld toe te voegen. Hier moesten de gebruikers persoonlijke gegevens invullen. In totaal zijn er vier meldingen geweest van gedupeerden. De bank kwam er echter snel achter en schakelde eCops in. E-cops is een website van de Belgische federale politie waarop misdrijven op het internet kunnen worden gemeld.

"De computer crime unit van de federale politie (eCops) werd op de hoogte gebracht en werkt samen met de bank om de schuldige te vinden. Voorlopig kunnen de klanten via het net hun rekeningen niet meer raadplegen. Wie dringende overschrijvingen moet laten uitvoeren, wendt zich het best tot het Landbouwkredietagentschap in de buurt", aldus Luc Versele, CEO van het Landbouwkrediet.

Landbouwkrediet is niet de eerste Belgische bank waar hackers een poging hebben gewaagd. Vorige week nog werd er voor miljoenen gefraudeerd bij de Dexia bank in België.