Fortinet heeft onlangs FortiCNP geïntroduceerd. Met de oplossing kunnen securityspecialisten data uit meerdere cloudomgevingen bij elkaar brengen voor het optimaliseren van beveiligingsprocessen. De tool werkt nauw samen met de onlangs geïntroduceerde beveiligingsoplossing Amazon GuardDuty Malware Protection van AWS.

Met de beveiligingsoplossing voor cloudomgevingen wil Fortinet bedrijven helpen hun securityprocessen makkelijker te maken en de efficiëntie van deze oplossingen te verbeteren. Volgens Fortinet kunnen zij de risico’s die optreden bij de overstap naar (hybride) cloudomgevingen beter beheersen. De informatie die FortiCNP levert moet hiervoor alle ruis verwijderen en securityteams aangeven welke security issues het meest belangrijk zijn.

Zogenoemde FortiCNP Resource Risk Insights (RRI) geven securityspecialisten op basis van een algoritme risicoscores voor security alerts uit andere Fortinet-oplossingen en oplossingen van derden, waaronder die van AWS. Hiermee kunnen ze vervolgens inschatten welke IT-bronnen het meeste gevaar lopen en directe aandacht vereisen.

De oplossing is vanzelfsprekend geïntegreerd met de andere securityoplossingen van Fortinet, waaronder FortiGate-VM en FortiWeb. De oplossing wordt ook gevoed met de security-informatie van FortiLabs.

Integratie met Amazon GuardDuty Malware Protection

FortiCNP is daarnaast een van de eerste tools die is geïntegreerd met Amazon GuardDuty Malware Protection van AWS, een recent aangekondigde dienst. Bij de ontwikkeling van de oplossing heeft Fortinet nauw samengewerkt met de public cloud-gigant.

Amazon GuardDuty Malware Protection biedt herkent malware in data stores, disk volumes en workloads op AWS. FortiCNP vult Amazon GuardDuty Malware Protection aan met zero trust. De oplossing scant workloads proactief op malware zonder bedrijfsprocessen te verstoren.

Naast de integratie met Amazon GuardDuty Malware Protection integreert FortiCNP ook met verschillende andere securityoplossingen van de public cloudgigant, waaronder Amazon Inspector, AWS Security Hub, AWS CloudTrail en AWS Organizations.

Fortinet gaat de functionaliteit van FortiCNP verder uitbreiden om meer soorten beveiligingsmeldingen voor cloudomgevingen te ondersteunen.

Tip: AWS verankert security nog steviger in cloudinfrastructuur