De database van de banenzoeksite Monsterboard is opnieuw geplunderd. Twee jaar geleden was het ook al twee keer raak.

Tevens is het crackers gelukt om de beveiliging van de database van de site USAJOBS.gov, waar Monsterboard de databases van beheert, te doorbreken. Het is de aanvallers gelukt om e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden, namen, telefoonnummers en ‘beperkte demografische gegevens’ te verzamelen van beide sites.

"Zoals het geval is bij vele bedrijven die grote databases met informatie beheren, is Monster het doelwit geworden van illegale pogingen om toegang te verkrijgen tot en/of het halen van informatie uit haar database," zo luidt de melding op de website van Monsterboard.nl.

Binnenkort worden huidige gebruikers van de site gevraagd hun wachtwoord te wijzigen. Bovendien wordt gewaarschuwd voor phishing-e-mails die mogelijk verstuurd kunnen worden dankzij de e-mailadressen waar de aanvallers nu over beschikken.

Het is niet de eerste keer dat Monsterboard het doelwit is geworden van een databaseaanval. In 2007 werd een Trojaans paard ontdekt dat gegevens van miljoenen Monsterboard-leden had ontvreemd. Tijdens het onderzoek naar die aanval werd een nog grotere aanval ontdekt, en mogelijk ging het hier niet om geïsoleerde incidenten.