1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens het beveiligingsbedrijf Symantec zijn hackers erin geslaagd de gegevens te stelen van enkele honderdduizenden werkzoekenden van de jobsite Monster.com. De gegevens zouden gestolen zijn door de trojan Infostealer.Monstres.

De trojan is op het Monster-netwerk gebracht door hackers de in het bezit waren gekomen van de login-gegevens van werknemers van Monster. Hierdoor kregen ze toegang tot de personeelssectie van de website, waar ze vrij hun gang konden gaan.

Maar de gegevensdiefstal maakt volgens beveiligingsexpert Amado Hidalgo deel uit van een veel grotere operatie. "Eerst stelen de hackers de e-mailadressen en andere gegevens van de website met de Infostealer.Monstres trojan. Daarna zullen ze beginnen met het verzenden van phishing-emails, die de Banker.c- of Gpcoder.e-trojan aan boord hebben. Banker.c is een trojan die er vooral op belust is de bankgegevens de slachtoffers te ontfutselen, terwijl Gpcoder.e de gegevens de slachtoffers encrypteert en daarna een som geld eist om de gegevens opnieuw vrij te geven.", aldus Hidalgo.

Of de Nederlandse afdeling van Monster ook is besmet, is alsnog niet duidelijk.