1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acronis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het herstellen van data en opslagbeheer, meldt dat veertien februari een dag wordt dat er veel extra malware verspreid wordt. Deze malware wordt verspreid door neppe valentijnskaarten.

De malware-verspreidingsvorm komt elk jaar opnieuw voor, maar blijft succesvol voor kwaadwillenden. Er vallen elk jaar opnieuw mensen voor deze malware. De eerste malware in verband met valentijn is al gemeld. Het gaat in dit geval om de worm Waledac-C, die door PandaLabs is ontdekt.

"Een antivirus-programma alleen is niet voldoende", vertelt Laurent Dedenis, vicepresident van Acronis EMEA. "Antivirus-software kan het virus aanpakken dat een computer probeert te besmetten, maar het kan niet verloren of beschadigde gegevens herstellen. Alleen effectieve en snelle beschermings- en hersteltools kunnen garanderen dat gevoelige of waardevolle informatie niet verloren gaat. We willen vooral oproepen om regelmatig een back-up te maken van gegevens. Met onze software kan dat eenvoudig en zelfs automatisch. Met een goed back-upbeleid hoef je in principe nooit gegevens te verliezen."