1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor spammers is Valentijnsdag, op 14 februari, al jaren de perfecte gelegenheid om e-mailgebruikers te bestoken met spam. Ook dit jaar zullen malwaremakers rond deze feestdag weer extra actief zijn.

Beveiligingsbedrijf Trend Micro keek enkele jaren in de tijd en zag dat er al sinds 2001 speciale Valentijnsmalware op ons af wordt gestuurd. Deze malware is nog steeds actief en extra waakzaamheid is daarom op zijn plaats. In volgorde van verschijnen zagen we: VBS_VALENTIN.A, VBS_NUMGAME.A, TROJ_CUPIDCARD.A, WORM_KIPIS.E, WORM_BAGLE.EW en WORM_NUWAR.AAI. En dan hebben we het nog niet gehad over het ‘I love you’-virus.

"Consumenten kunnen zelf een aantal dingen doen om aan de gevaren van malware te ontkomen", gaf Patrick Dalvinck van Trend Micro mee. "Door regelmatig beveiligingssoftware te updaten, op te letten welke attachments men opent en in verdachte e-mails niet op links te klikken, zijn gebruikers praktisch al veilig. Een pc scannen met een online virussanner voor optimale beveiliging."