2min

Zscaler maakt de overname van ShiftRight bekend. De software van de startup maakt het mogelijk om de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van securityteams inzichtelijk te maken. Een belangrijke aanwinst, zegt Zscaler, want veel organisaties weten niet welke afdelingen verantwoordelijk zijn voor welke beveiligingsmaatregelen.

De software van ShiftRight wordt op dit moment geïntegreerd in Zero Trust Exchange, het cloud security-platform van Zscaler. Organisaties gebruiken het platform om de verbindingen tussen medewerkers en cloudapps te beveiligen. Het platform verifieert de identiteit van medewerkers en blokkeert verdacht verkeer.

De technologie kan niet garanderen dat een organisatie tegen elke aanvalsvorm is beveiligd. Die verantwoordelijk ligt bij organisaties zelf. Elke afdeling en medewerker speelt een rol in de cyberveiligheid van een bedrijf. Securityteams werken samen met meerdere bedrijfsonderdelen, maar worden desalniettemin verantwoordelijk gehouden voor de cyberveiligheid van de volledige organisatie.

De software van ShiftRight maakt de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van teams en afdelingen inzichtelijk. Als gevolg kunnen organisaties sneller op incidenten reageren en aanvallen effectiever voorkomen.

Zscaler en ShiftRight

Zscaler implementeert de functies van ShiftRight op de korte termijn in Zero Trust Exchange. Het kleine team van de startup — zes medewerkers volgens de bedrijfspagina op LinkedIn — werkt voortaan voor Zscaler. De financiële details van de overname werden niet gedeeld.

“Beveiligingsteams worden gedwongen om met verschillende groepen te werken om gebruikers en gegevens goed te beveiligen”, vertelde Zscaler. “Het huidige werkmodel is een ineffectieve lappendeken van foutgevoelige spreadsheets, verweven met geïsoleerde systemen waar kritieke beveiligingsproblemen door de kieren vallen.”

“ShiftRight past perfect bij de Zscaler Zero Trust Exchange door het beheer van aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor beveiligingsteams te automatiseren”, voegde ShiftRight CEO Sanjay Kalra toe. “ShiftRight gaat het aanbod van Zscaler versterken en cybersecurity transformeren in een gezamenlijke taak, waardoor teams beveiligingsuitdagingen als compliancy en updates kunnen aanpakken.”

Tip: Zscaler sloopt securitykasteel, gaat voor veilig eiland in de cloud