Afgelopen donderdag werd Internet Explorer 8 voor Windows geïntroduceerd. Inmiddels is er op Techzine ook een review van verschenen. Er is echter nog meer nieuws over dit nieuwe browser van Microsoft, de eerste bug is namelijk al gevonden.

Dit bleek uit een hackerswedstrijd genaamd ‘Pwn2Own’. Microsoft’s nieuwste internetbrowser, dat de concurrentie met Firefox en Opera aan moet gaan, is inmiddels alweer lek. Diverse mensen claimen dat Firefox en Opera veel beter, sneller en stabieler zijn dan Internet Explorer is.

De bug die ontdekt is in de hackerswedstrijd is inmiddels erkend door een ontwikkelaar achter Internet Explorer. Er komt een patch voor beschikbaar, maar wanneer is vooralsnog onbekend. Microsoft heeft Internet Explorer 8 geprofileerd als een browser met een zeer sterk verbeterde beveiliging.

De browser is gehackt door ene ‘Nils’, hij heeft Microsoft inmiddels een volledige uitleg over het lek gegeven. Deze gegevens zijn niet openbaar gemaakt, het enige dat bekend is voor de buitenwereld is dat het lek ervoor kan zorgen dat de computer vanaf afstand overgenomen wordt. Bij de wedstrijd zijn ook de nieuwste versies van Safari en Firefox gehackt, dit allemaal op de eerste dag.