2min Security

Vista Equity Partners neemt KnowBe4 over voor 4,6 miljard dollar

Vista Equity Partners neemt KnowBe4 over voor 4,6 miljard dollar

KnowBe4, een ontwikkelaar van cybersecurity training software, heeft een overnamebod van 4,6 miljard dollar geaccepteerd van private equity bedrijf Vista Equity Partners.

KnowBe4 kondigde de overname woensdag aan, ongeveer een maand na het een overnamebod van Vista. Het bod van 4,6 miljard dollar komt neer op 24,90 dollar per aandeel, een stijging van 46 procent ten opzichte van de slotkoers van KnowBe4 op 16 september, de dag voordat de mogelijk overname in het nieuws kwam.

KnowBe4

KnowBe4, opgericht in 2010, helpt bedrijven bij het trainen van hun personeel in het herkennen en voorkomen van phishing-aanvallen. Organisaties kunnen gebruik maken van curssusen en andere leermiddelen van het bedrijf om interne cybersecurity oplossingen en trainingen te testen. De bibliotheek van KnowBe4 bestaat uit intern gecreëerde content en door partners aangeleverde instructiemiddelen.

KnowBe4 biedt zijn trainingsplatform aan naast een verscheidenheid aan andere softwareoplossingen. Het bedrijf biedt een platform voor het testen van de effectiviteit van de cybersecurity initiatieven van een organisatie door middel van gesimuleerde phishing campagnes. Beheerders kunnen een gesimuleerde phishing-aanval afstemmen op specifieke bedrijfsonderdelen en de doeltreffendheid ervan vergroten. Het programma biedt ook sjablonen om de administratieve werklast te verminderen.

Na 18 maanden op de Nasdaq weer privaat

KnowBe4 meldt dat meer dan 52.000 organisaties zijn producten gebruiken. Het bedrijf rapporteerde 80,8 miljoen dollar aan inkomsten voor het tweede kwartaal, een stijging van 36 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op 30 juni bedroeg de jaarlijks terugkerende omzet 328,3 miljoen dollar.

KnowBe4 wordt weer een private onderneming, ongeveer 18 maanden nadat zijn aandelen aan de Nasdaq werden genoteerd. Het bedrijf haalde $144 miljoen op bij zijn IPO en verzekerde zich eerder van een investering van $300 miljoen onder leiding van KKR.

KKR en Elephant Partners, twee belangrijke aandeelhouders van KnowBe4, hebben ingestemd met de geplande overname van het bedrijf door Vista. Vista verwacht dat de overname in de eerste helft van 2023 wordt afgerond.