2min

Cohesity heeft het initiatief genomen tot de oprichting van de Data Security Alliance. Dit samenwerkingsverband van security-, data-, infrastructuurleveranciers en consultants moet bedrijven gaan ondersteunen bij het voorkomen en bestrijden van cyberaanvallen.

Volgens de organisatie neemt de complexiteit van security toe. Integrators, securityleveranciers en datamanagementleveranciers kunnen dit niet meer alleen oplossen, stelt Cohesity. Onderlinge samenwerking en integraties van securitysystemen binnen een ecosysteem kunnen hierbij helpen, aldus de organisatie.

Data Security Alliance

Cohesity heeft het initiatief genomen tot de oprichting van de Data Security Alliance. Dit samenwerkingsverband en ecosysteem moet klanten helpen bij het integreren van hun dataprotectie- en resilience-applicaties in een allesomvattende securitystrategie. Volgens Cohesity begint de strategie met preventie, gevolgd door vroegtijdige detectie, bescherming en — indien nodig — herstel na cyberaanvallen.

De deelnemers van het samenwerkingsverband zijn Cohesity, BigID, Cisco, CrowdStrike, CyberArk, Okta, Palo Alto Networks, Qualys, Securonix, Splunk, Tenable, Mandiant en PricewaterhouseCoopers.

Alle deelnemers binnen het samenwerkingsverband kunnen het Cohesity Data Cloud-platform, de bijbehorende features en onderliggende diensten gebruiken om de securitypositie van klanten te verstevigen, zo geeft Cohesity aan. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld de op AI gebaseerde anomaliedetectie van Cohesity gebruiken voor vroege inzichten in actieve aanvallen.

Cohesity DataHawk SaaS-oplossing

Naast het samenwerkingsverband heeft Cohesity een nieuwe security-oplossing aangekondigd: DataHawk. Dit is een SaaS-gebaseerde datasecurity-oplossing waarmee klanten ransomware- en andere malware-aanvallen kunnen ontdekken, voorkomen en afwenden.

De dienst combineert threat protection voor het scannen op mogelijke aanvallen, machine learning-gebaseerde dataclassificatie voor het bepalen van de impact van een incident en ‘cyber vaulting’ voor data recovery en resiliency. De cyber vaulting-functionaliteit wordt geleverd door de Cohesity FortKnox-toepassing. Alles is gecombineerd in een enkele SaaS-oplossing.