2min Security

Microsoft Azure biedt DDoS-bescherming voor mkb

Microsoft Azure biedt DDoS-bescherming voor mkb

Microsoft heeft een public preview uitgebracht van zijn Azure-dienst DDoS IP Protection. De dienst moet mkb’ers beschermen tegen DDoS-aanvallen.

DDoS-aanvallen vormen volgens Microsoft een steeds grotere bedreiging, waarvan mkb’ers steeds vaker last hebben. Uit onderzoek van Cloudflare blijkt dat in het derde kwartaal het aantal DDoS-aanvallen, vooral ook die op mkb’ers, op de applicatielaag jaar-op-jaar maar liefst 111 procent is toegenomen. Het aantal Level 3- en 4 DDoS-aanvallen nam met 97 procent toe.

Bescherming Layer 3- en 4 DDoS-aanvallen

De nieuwe dienst moet mkb’ers helpen te beschermen tegen Layer 3- en 4 DDoS-aanvallen op public IP-adressen van onder andere firewalls, applicatie gateways en load balancers. Hiermee moeten alle gebruikers die Public IP’s in de Azure public cloud gebruiken, worden beschermd tegen DDoS-aanvallen

Features van de dienst zijn traffic monitoring, het automatisch aanpakken van aanvallen, flow logs, de Azure Sentinel data connector en workbooks. Ook integreert de oplossing met andere Azure-diensten voor real-time alerts, metrics en security-inzichten.

MS-DDoSIPProtection-head

Uitbreiding portfolio

De dienst vormt een uitbreiding van het portfolio van Azure-diensten waarmee Microsoft klanten beschermt tegen DDoS-aanvallen. De introductie van DDoS IP Protection komt naast de al bestaande oplossing DDoS Network Protection voor grootzakelijke bedrijven. Deze laatste oplossing beidt wel mogelijkheden voor kostenreductie, de korting voor een web firewall en response-ondersteuning.