2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een hele grote patchronde aangekondigd. Aanstaande dinsdag verspreidt Microsoft in totaal 13 updates, waarvan er 8 in de categorie ‘kritiek’ worden ingedeeld.

Met deze enorme patchronde zal dit de grootste zijn in de historie van Microsoft. Het vorige record staat op een patchronde met 12 updates in februari 2007. De patchronde zal voor bedrijven die de patches eerst testen flink wat werk zijn. Voor consumenten kunnen de patches automatisch worden geïnstalleerd via Windows Update.

In de aankondiging van Microsoft zijn geen verdere details aangekondigd over de patches. Meer informatie over de patches wordt dinsdagavond rond 8 uur bekendgemaakt.

De updates richten zich op lekken van Windows, Internet Explorer, Office, Silverlight, SQL server, Visual Studio, Microsoft Developer Tools en de beveiligingsdienst Forefront voor grote ondernemingen.

Omdat er zo weinig specificaties bekend zijn over de patches, is niet te zeggen of het over een ernstige lek in Server Message Block 2 gaat. Dit lek is namelijk in september gevonden. Opvallend is dat er al een kritieke patch is voor Internet Explorer 8.

Van de dertien patches zijn er acht onder de categorie ‘kritiek’ en de overige vijf vallen onder de categorie ‘belangrijk’. Herstarten van de computer is bij de belangrijke patches niet nodig, wel lijkt het bij sommige kritieke patches wel nodig te zijn.

Er staan verschillende Windows versies op de lijst die onder de patchrondes vallen. Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008 en de definitieve versie van Windows 7 valt er ook onder. Gebruikers van het nieuwe besturingssysteem krijgen vijf patches waarvan één kritiek.