Microsoft zal aankomende dinsdag het grootste aantal patches ooit uitbrengen. Nog niet eerder werden er zo veel patches tegelijkertijd uitgebracht, aldus Microsoft.

In totaal zullen er aankomende dinsdag 14 patches uitgebracht worden, die gezamenlijk 34 lekken moeten dichten in Windows, Office, Internet Explorer, SQL en Silverlight.

Sinds Microsoft in 1975 werd opgericht zijn er nog nooit zoveel patches tegelijkertijd uitgebracht, een zware patchdinsdag voor systeembeheerders.

Met 14 patches wordt er een nieuwe record gevestigd, verschillende keren waren er al dertien bulletins uitgegeven. Het aantal lekken dat gedicht zal worden is echter geen record, in juni van dit jaar werden er ook al 34 lekker verholpen door middel van tien patches.

Acht van de veertien patches die aankomende dinsdag vrijgegeven zullen worden hebben de hoogste prioriteit meegekregen. De patches, gelabeld als ‘Critical’, stellen aanvallers in staat om systemen over te nemen. De overige zes zijn gelabeld als ‘Important’, het één-na-hoogste niveau.