1 min

Tags in dit artikel

, ,

Slachtoffers van een cryptomining-aanval in hun Google Cloud, kunnen voortaan een financiële compensatie vragen. De vergoeding loopt op tot een maximum van één miljoen dollar.

Google lanceert het Cryptomining Protection Program. Het programma biedt financiële bescherming voor alle Google Cloud-gebruikers. Zij kunnen een vergoeding ontvangen van maximaal één miljoen dollar bij een cryptoming-aanval.

Eigen kracht tonen

Google wil met het programma voornamelijk de sterkte van zijn Security Command Center Premium onder de aandacht brengen. De techgigant heeft van detectie van cryptomining een belangrijk onderdeel gemaakt in deze Google Cloud-oplossing. Cryptomining blijft in veel gevallen verborgen, aangezien de hackers niet aan zijn slachtoffer bekendmaakt dat de aanval plaatsvond. Dat gebeurt wel bij bijvoorbeeld een ransomware-aanval.

Volgens het bedrijf werkt de eigen detectietool beter dan deze die gebruik maken van analyses, cloudlogs en informatie uit API’s. In plaats hiervan scant de tool het geheugen van virtuele machines op malware. Daarnaast zoekt de beveiligingsoplossing naar gecompromitteerde identiteiten. Dat biedt hackers namelijk een ingang in cloudomgevingen om cryptomining-malware te installeren.

Microsoft stelde eind vorig jaar een algemeen verbod op cryptomining in binnen zijn clouddiensten. De techgigant wil daarmee klanten beschermen tegen cryptomining-malware, die zich zonder medeweten van de klanten al in sommige cloudomgevingen nestelde.