1 min

Microsoft introduceert een verbod op cryptomining in Azure, Office 365, Dynamics 365 en Power Platform.

Volgens de techgigant voorkomt het verbod dat cryptominers de prestaties van diensten voor andere klanten beperken. Daarnaast wil Microsoft klanten beschermen tegen cryptomining malware.

De techgigant voegde toe dat het aantal cryptominers in clouddiensten toeneemt. Microsoft stelt dat sommige cloudomgevingen crypto mining malware bevatten zonder het medeweten of de toestemming van klanten

Nieuw beleid

Het nieuwe beleid heeft geen invloed op het gebruik van cryptocurrencies, waaronder koop en verkoop. Alle activiteiten rondom crypto mining software en hardware zijn daarentegen strikt verboden.

Microsoft gaat het beleid actief handhaven. Overtreders worden gemonitord en geblokkeerd. Daarnaast werkt de techgigant aan tools om klanten te helpen bij het identificeren van crypto mining software.

De meeste grote cloudproviders, waaronder Google en AWS, proberen crypto mining aan banden te leggen. Naar verwachting gaat Microsoft meer maatregelen treffen naarmate cryptocurrencies populairder worden.

Met het verbod geeft Microsoft een duidelijk signaal. Het cloudplatform van de techgigant heeft geen tolerantie voor malware.

Tip: Google Cloud maakt VMTD-dienst tegen cryptomining beschikbaar