1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens de eerste keynote op .conf23 in Las Vegas kondigt Splunk aan dat het een “strategisch partnership” heeft gesloten met Microsoft. Daarmee belandt Splunk op de Azure Marketplace en werken de twee partijen aan Azure-gerichte clouddiensten.

CEO van Splunk Gary Steele spreekt over een verbetering van “digital resilience” voor klanten van beide bedrijven. “Splunk levert mission-critical oplossing om klanten aan te spreken waar ze zitten. We zijn toegewijd aan het samenbrengen van de beste security, observability en platform-oplossingen, allemaal ondersteund door Splunk AI.”

End-to-end visibility

Met deze samenwerking kunnen klanten die deels on-prem of volledig in de cloud werken, rekenen op “end-to-end visibility”. De doelstelling hierbij is om op grote schaal visibility te vergroten. Immers is het van cruciaal belang om geen blinde vlekken te hebben op security-gebied. Met de beweging richting de cloud is het veelal lastiger geworden om dit te voorkomen.

Er zijn voortaan drie producten van Splunk beschikbaar op de Azure Marketplace: Splunk Enterprise, Enterprise Security en IT Service Intelligence. Althans, vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. In augustus zal de rest van de wereld kunnen profiteren.

Naast deze aankondiging komt Splunk met meer ontwikkelingen, waarvan de OT-gerichte Edge Hub het eerste nieuwe product was dat het bedrijf onthulde.

Lees ook: Splunk wil OT-security vereenvoudigen met Edge Hub-hardware