2min

Fastly brengt een TLS Certficiation Authority-dienst uit. De publieke beschikbaarheid van de dienst komt tegelijk met de afronding van de overname van Domainr.

De dienst Certainly is een Transport Layer Security (TLS) Certification Authority-dienst. Dat moet internetgebruikers beter beveiligen door internetverkeer over het HTTPS-protocol te sturen. Dat protocol is erg populair, blijkt uit recente cijfers van Google Chrome. Meer dan 99 procent van de webpagina’s gebruikt namelijk het veiligere protocol.

Fastly startte de ontwikkeling van de tool nadat enkele van zijn klanten betrokken waren in Certification Authority-incidenten, zegt het zelf. TLS lost dit probleem op, doordat domeinen eerst goedgekeurd moeten worden door een bevoegde Certification Authority die certificaten uitgeeft en de betrouwbaarheid van een webserver garandeert.

Certainly maakt het mogelijk dergelijke certificaten aan te maken en te beheren. Zo zal iedere website en API die aan Fastly gelinkt is, veilig zijn. Om hackers geen kans te geven achteraf nog met de certificaten te knoeien, zijn alle certificaten slechts 30 dagen geldig.

Gebruikers controle geven

Daarnaast kondigt het bedrijf de overname van Domainr aan. In dat bedrijf zit specialisatie over het vinden en creëren van apps en bedrijfsnamen. Gebruikers worden in de dienst Domain API van Domainr gewezen op passende domeinnamen die nog beschikbaar zijn. Tegelijk krijgen gebruikers een waarschuwing over risicovolle domeinen.

In beide zaken zal Fastly internetgebruikers dus beter kunnen helpen met een veilige surfervaring. “Door de beschikbaarheid van Certainly en de overname van Domainr, blijven we onze klanten in staat stellen om te bezitten en te controleren wat ze maken en hoe ze het maken – allemaal ondersteund door de meest vertrouwde en betrouwbare domeinbeschikbaarheid en TLS-ervaring die mogelijk is”, zegt Todd Nightingale, Chief Executive Officer bij Fastly.