1 min

Honeywell heeft het Israëlische SCADAfence overgenomen. De OT- en IoT-securitytechnologie zal geïntegreerd worden in de Honeywell-oplossingen voor het beveiligen van industriële omgevingen en systemen.

Met de overname, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, krijgt Honeywell securityoplossingen in handen waarmee grote OT- en IoT-omgevingen in de gaten kunnen worden gehouden.

Honeywell kan hiermee makkelijker beantwoorden aan de toegenomen vraag van bedrijven naar oplossingen die de security van hun OT- en IoT-omgevingen moeten verbeteren. Hiermee kan de industriële sector voorkomen dat cyberaanvallen op hun systemen en omgevingen downtime en daarmee een groot verlies aan inkomsten veroorzaken.

Security voor OT- en IT-omgevingen

De technologie van SCADAfence richt zich vooral op het in de gaten houden van grootschalige OT- en IoT-omgevingen en -netwerken. De diensten bieden hiervoor onder meer asset discovery, het detecteren van bedreigingen en security governance.

Integratie in Honewell-portfolio

Het gaat om de integratie in de Honeywell Forge Cybersecuritty+-suite uit de Honeywell Connected Enterprise-omgeving. Hiermee kan de techgigant dan een complete end-to-end zakelijke OT-securityoplossing leveren. Ook moet het andere bestaande OT- en IoT-securityomgevingen van Honeywell verbeteren.

De overname moet de komende maanden zijn beslag krijgen. Dit afhankelijk van de toestemming van de diverse toezichthouders.

Luister ook: Is OT-security al onderdeel van je cybersecurity-strategie?