1 min

1Password heeft onlangs Kolide overgenomen. Met de overname wil 1Password zijn portfolio uitbreiden van oplossingen om bedrijven veilige toegang tot applicaties en data te bieden.

Met de overname, waarover geen verdere details bekend zijn gemaakt, krijgt 1Password een specialist in handen dat beveiliging biedt voor applicatie- en datatoegang op devices. Naast de beveiliging beheert het platform ook op contextuele basis de toegang.

Meer specifiek kunnen bedrijven met het Kolide-platform ervoor zorgen dat toegangsverzoeken veilig zijn, van zowel zakelijke devices als van ieder ander toestel. Volgens 1Password speelt het platform daardoor in op de huidige situatie in bedrijven gekenmerkt door hybride toestelgebruik.

Functionaliteit Kolide-platform

Het Kolide-platform blokkeert de (zakelijke) applicatie- en datatoegang van gedetecteerde, onbekende devices. Tevens wordt voor de poging tot aanmelding een security-alert via Slack afgegeven.

Via een gepersonaliseerde privacy-omgeving zien gebruikers vervolgens de context van de securityproblemen en zelf uit te voeren stappen voor het oplossen daarvan. Het platform richt zich hierbij vooral op Windows, Mac en Linux, iOS en Android.

Voorlopig geen veranderingen

1Password neemt het hele team van 30 medewerkers van Kolide over. De huidige CEO van de endpointsecurityspecialist Jason Meller wordt VP of Product bij 1Password.

Op korte termijn zullen er aan het Kolide-platform- en de Okta-versie geen veranderingen plaatsvinden, zo geeft Kolide in een commentaar aan.

Lees ook: Microsoft Defender for Endpoint isoleert besmette accounts nu automatisch