min

Tags in dit artikel

,

Een twaalfjarige jongen uit Amerika heeft een beloning van 3000 dollar gekregen. Deze beloning kwam van Mozilla omdat de jongen een grote bug had gevonden in Mozilla’s webbrowser Firefox.

De twaalfjarige bughunter Alex Miller is tien dagen bezig geweest met het zoeken naar een bug. Nadat de jongen de bug had gevonden en er een melding van had gemaakt bij Mozilla, kreeg hij een beloning van 3000 dollar.

De bug zou zich bevinden in het geheugenbeheer van de browser. Nadat de bug was ontdekt en Mozilla op de hoogte was gebracht, heeft het bedrijf deze bug ook als gevaarlijk erkend. Miller had al eerder een bug gevonden in de webbrowser en ook hier was Mozilla van op de hoogte gebracht, maar toen kwam de jongen nog niet in aanmerking voor een beloning.

Mozilla heeft een tijd geleden de beloning voor het vinden van een beveiligingslek van 500 dollar verhoogd naar 3000 dollar. De beloning is niet alleen van toepassing bij Firefox maar ook bij andere programma’s die ontwikkeld zijn door Mozilla zoals Sunbird en Thunderbird.

Van de 3000 dollar die de jongen heeft gekregen, is een deel naar een plaatselijke dierenasiel gegaan. Van de rest van het geld heeft hij een nieuwe computer en kerstcadeaus voor zijn familie gekocht. Het geld dat hij na al deze uitgaven overhield ging naar een spaarrekening.