Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft de beveiliging van Gmail verder uitgebreid en verbeterd. Binnen een paar dagen zullen gebruikers de mogelijkheid krijgen om hun Gmail account nog beter te beveiligen, door middel van een inlogcode-verificatie via een sms-bericht.

Nadat Google deze beveiliging al introduceerde bij Google Apps, komt deze nu ook naar Gmail. Een specifieke reden gaf Google niet op maar liet wel weten dat er in het verleden wat onprettige voorvallen zouden zijn geweest. Na het invoeren van het wachtwoord zal dan worden gevraagd naar een verificatiecode welke toegezonden wordt via een sms bericht.

De nieuwe beveiliging is optioneel en de keuze zal blijven om op de huidige manier in te loggen. De nieuwe vorm van beveiliging voor Gmail zal beschikbaar zijn onder de pagina Accountinstellingen. Volgens Productmanager Security Nishit Shah kost het slecht vijftien minuten om je Gmail-account extra te beveiligen. Vooral voor zakelijke gebruikers zal deze extra inlogcode-verificatie een goede toevoeging zijn en voor mensen die veel op reis zijn en met regelmaat gebruik maken van openbare computers.