1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De overheid van Frankrijk is de afgelopen maanden slachtoffer geworden van een reeks van aanhoudende hackaanvallen op hun servers. De hackers zouden zichzelf toegang hebben verschaft tot ruim 150 servers van het Franse Ministerie van Financiën en Economie. Spionage is volgens de Franse het doel van de hackaanval.

In de periode vanaf december 2010 tot aan afgelopen week zouden de servers van het Franse Ministerie van Financiën en Economie meerdere malen het doel zijn geweest van digitale aanvallen. In deze aanvallen werden ruim 150 servers getroffen en het doel zou volgens de Franse overheid spionage zijn geweest. De hackers zouden een grote hoeveelheid informatie hebben vergaard uit systemen van ambtenaren die zich bezig hielden met de G20. Deze G20 werd afgelopen december in Frankrijk gehouden.

Frankrijk heeft nog geen daders kunnen aanwijzen maar zegt wel vermoedens te hebben. Het gerucht zou gaan dat China achter de aanvallen zou zitten. Er zou namelijk informatie omgeleid zijn naar Chinese websites. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat China ook daadwerkelijk achter de aanvallen zit. In verband met deze reeks van aanvallen zijn er afgelopen weekend zo’n 12.000 van de ruim 170.000 Franse werkplekken opgeschoond.