1 min

Aankomende dinsdag zal Microsoft zijn twijfelachtige record verbreken wanneer zij maar liefst 64 patches vrijgeven. Het vorige "Patch Tuesday" record stond op 49 en dateert uit oktober 2010. Het merendeel van van de patches wordt bestempelt als kritiek.

De 64 patches worden door Microsoft onderverdeeld in zeventien security bulletins waarvan er negen als kritiek worden bestempeld. De overige acht security bullentins krijgen het label belangrijk mee. Tot de patchronde achter de rug is treedt Microsoft zoals gewoonlijk nog niet in details om eventuele aanvallen te voorkomen. Een grote patchronde lag al in de lijn der verwachting nadat de maand maart weinig patches met zich mee bracht. Microsoft wisseld doorgaans grote met kleine rondes af.

Ondanks dat Microsoft niet te veel in detail treedt maakte zij wel bekend dat er in elk geval enkele patches voor MIME HTML en SMB zullen uitbrengen. Daarnaast zouden er ook problemen in producten als Internet Explorer, Microsoft Office, Visual C++ en Visual Studio worden verholpen in aankomende patch ronde. Opvallend zijn de patches voor de webapplicatie van PowerPoint en Office for Mac. Deze zouden enkele belangrijke updates tegemoet kunnen zien. Op de Microsoft TechNet website kun je in ieder geval al een bekropte uitleg over aankomende Patch Tuesday vinden.