Abonneer je gratis op Techzine!

Wederom zou Iran te prooi zijn gevallen aan een computervirus. De overheid van Iran claimt dat het opnieuw wordt aangevallen door een computervirus, wat voor soort schade het virus aanricht en wat het virus precies wilt aanvallen is onduidelijk. Iran had eerder te maken met een computervirus, het Stuxnet-virus viel vorig jaar Iraanse kerncentrales aan.

Volgens Reuters meldt Iran onder vuur te liggen door het virus met de naam ‘Stars’, het Stuxnet virus was ontworpen om specifiek Iran aan te vallen of dat deze keer ook weer zo is zal nog moeten blijken. Het virus wordt momenteel onderzocht door de Iraanse overheid.

Het virus ziet eruit als uitvoerbare bestanden van overheidsorganisaties aldus Gholamreza Jalali, hoofd van de Iraanse defensie. Tot op heden zou er nog geen grote schade zijn aangericht. Jalali wilde niet zeggen wat voor schade er wel is.

Of Iran deze keer ook weer iemand als schuldige gaat aanwijzen is nog even afwachten tot het virus is onderzocht. Volgens Iran zaten Israël en de Verenigde Staten achter het Stuxnet virus, al liet het recent wel weten Siemens verantwoordelijk te houden voor de schade die Stuxnet heeft veroorzaakt. Siemens is de leverancier van de apparatuur die besmet raakte met het Stuxnet virus.