1 min

Zojuist is bekend geworden dat het Nokia Developers Forum is gehackt en dat er data is buitgemaakt. Er zijn volgens Nokia geen wachtwoorden of creditcardgegevens buitgemaakt. Het zou alleen gaan om de gebruikersnamen, e-mailadressen en mogelijke geboortedatum, instantmessagingaccounts en websiteadressen van ontwikkelaars. Nokia heeft het forum nu tijdelijk afgesloten.

Nokia geeft aan op de website developer.nokia.com dat het forum is gehackt via een zogenaamde SQL-injectie. Nokia verwacht dat de enige hinder die gebruikers gaan ondervinden waarschijnlijk wat meer spam zal zijn. Nokia biedt hier alvast zijn excuses voor aan. Gezien de hackers geen wachtwoorden in handen hebben gekregen, maar alleen contactgegevens zoals e-mailadressen, MSN-, Skype- en ICQ-accounts ligt spam dan ook het meest voor de hand.

Nokia dacht eerst dat er slechts de gegevens van een handjevol gebruikers was buitgemaakt, maar kwam er al snel achter dat de lek een stuk groter was. Tot op heden heeft nog niemand zich gemeld om de hack op te eisen. Alle ogen lijken momenteel op Anonymous te zijn gericht, maar die houdt zich voorlopig nog stil. Nokia hoopt natuurlijk dat een hacker met goede bedoelingen zich zal melden, maar die kans lijkt klein.

Nokia weet nog niet hoelang het gaat duren voordat het forum weer online komt. Het bedrijf wil er zeker van zijn dat alle lekken zijn gedicht voordat het forum weer online komt.