McAfee komt met beveiliging voor alle platforms

Abonneer je gratis op Techzine!

Veel van onze apparaten hebben tegenwoordig een internetverbinding of het nou gaat om smartphones, tablets, PC’s of laptops. Vanuit beveiligingsoogpunt brengt dat de nodige gevaren met zich mee. Om je hiertegen te wapenen moest je voor elk apparaat een eigen beveiligingspakket kopen, maar dat is nu verleden tijd. McAfee is het eerste beveiligingsbedrijf die met een alles-in-één pakket komt, voor alle apparaten. Het nieuwe pakket heet McAfee All Access.

Met het nieuwe beveiligingspakket kunnen consumenten hun smartphones, tablets, laptops, Windows en Mac-PC beschermen tegen malware. Volgens het beveiligingsbedrijf heeft éénvijfde van alle Nederlandse consumenten minstens vijf apparaten met een internetverbinding. Ongeveer éénderde heeft minstens drie apparaten. De introductie van een alles-in-één beveiligingspakket is dan ook geen overbodige luxe.

"Wij zijn erg enthousiast om McAfee All Access vandaag te lanceren", aldus Todd Gebhart, co-president van McAfee. "Dit nieuwe product voldoet aan de toenemende vraag naar één eenvoudige oplossing die voldoet aan de digitale levensstijl van de huidige consument. Gebruikers hebben nu de bescherming die ze nodig hebben zonder dat ze voor ieder apparaat apart beveiligingssoftware moeten aanschaffen. Vanuit één eenvoudig console maakt McAfee All Access gebruik van één abonnement waardoor alle complexe licentie- en managementvraagstukken verleden tijd zijn."

Met behulp van McAfee All Access kunnen consumenten al hun elektronicaproducten met internetverbinding beschermen tegen malware. Het heeft onder meer anti-virus, anti-spyware en een firewall. Ook kunnen ze alle internetactiviteiten beheren, door bijvoorbeeld bepaalde websites te blokkeren.

"De meeste huishoudens bezitten PC’s, Macs en allerlei andere mobiele apparaten maar zijn niet up-to-date gebleven in hun bescherming. Naarmate consumenten zich meer bewust worden van de online bedreigingen, weerhouden de kosten en complexiteit hen er vaak van hun apparaten te beschermen", aldus Gebhart.

Voor honderd dollar kan één gebruiker een jaar lang al zijn apparaten beschermen. Wel behoorlijk prijzig, maar wellicht voordeliger dan voor ieder toestel een apart beveiligingsprogramma te kopen.