McAfee, wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions, maakt vandaag de introductie bekend van een nieuwe serie beveiligingssoftware, bedoeld om privé-computergebruikers de mogelijkheid te bieden zichzelf en hun gezinsleden effectief te beschermen tegen virussen, ongewenste e-mail en de steeds grimmiger wordende dreiging van hackers die het hebben voorzien op bankgegevens en andere persoonlijke informatie.

De nieuwe producten, die verkrijgbaar zijn via de detailhandel of op basis van een één- of tweejarige licentie te downloaden zijn van onderscheiden zich door superieure anti-virusbeveiliging, intelligente spam-blokkering, volledige firewall-functionaliteit en complete bescherming van privacy – zodat ook de thuisgebruiker onbezorgd on-line kan zijn in de geruststellende wetenschap van totale beveiliging.

Bescherming van privacy en persoonlijke gegevens
Terwijl het gevaar van virussen als Blaster en Mydoom nog allerminst is bezworen, zijn hackers en virusprogrammeurs alweer volop bezig met het ontwikkelen van steeds geraffineerder methoden om de persoonlijke gegevens van nietsvermoedende computergebruikers te stelen. Bij de nieuwste truc op dat gebied – het zogenaamde ‘phishing’ – wordt gebruikgemaakt van misleidende e-mail berichten en nep-websites om mensen ertoe over te halen persoonlijke gegevens zoals creditkaartnummers, gebruikersnamen, wachtwoorden en sofi-nummers prijs te geven.
Het nieuwe McAfee VirusScan 2005 is uitgerust met de meest moderne functionaliteit voor detectie van ‘spyware’ – speciale programma’s die door middel van tracering van activiteiten op internet en registratie van toetsaanslagen de on-line identiteit van argeloze computergebruikers proberen te achterhalen. Het nieuwe McAfee SpamKiller 2005 is met zijn geavanceerde filteringmechanismen een effectief middel in de strijd tegen deze en andere vormen van bedrieglijke e-mail waarmee hackers persoonlijke gegevens proberen los te krijgen. Daarnaast introduceert McAfee, met het oog op de snelle stijging van het aantal thuisnetwerken, een speciale versie van de McAfee Internet Security Suite 2005 voor twee gebruikers en voor een zeer speciale prijs – complete beveiliging voor alle computers in huis.

Nooit meer onnodig hoge telefoonrekeningen
Een van de nieuwe gevaren waar pc-gebruikers mee te maken krijgen, met name in het geval van inbelverbindingen waarbij de connectie met internet via de normale telefoonlijn verloopt, is het risico van buitensporig hoge telefoonrekeningen.
Dat kan veroorzaakt worden door speciale applicaties, ook wel ‘web-dialers’ genoemd, die hackers gebruiken om het nummer waarmee vanaf een bepaalde computer wordt ingebeld, te wijzigen in een extra-tariefnummer waar vervolgens, zonder dat de eigenaar van de computer iets in de gaten heeft, flinke winsten mee worden opgestreken. Met McAfee VirusScan 2005 wordt aan die praktijken perk en paal gesteld. Alle ongewenste programma’s worden automatisch gedetecteerd en verwijderd.
Ook McAfee Firewall 2005 biedt, door middel van detectie en blokkering van web-dialers, bescherming tegen deze bedenkelijke praktijken.

Nog hechtere integratie met Windows XP
Met de nieuwe gebruikersinterface van McAfee SecurityCenter zijn alle producten van McAfee nu nog hechter geïntegreerd met Windows XP, waardoor ook de toegang tot andere beveiligingsmiddelen, zoals updates voor Windows, nog soepeler verloopt. De combinatie van een computer met Windows XP als besturingssysteem en een van de producten van McAfee – bijvoorbeeld de Internet Security Suite 2005 – staat op die manier garant voor complete beveiliging die altijd op de laatste stand wordt gehouden.

Installatie en gebruik van deze nieuwe McAfee producten is, dankzij de vereenvoudigde afbeeldingen en heldere instructies, simpeler dan ooit. De configuratie-tools zijn moeiteloos te gebruiken en dankzij de extra ‘wizards’ verloopt het gehele proces van installatie en ingebruikname sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren én zonder dat de computer steeds maar weer uit- en aangezet hoeft te worden.

Marc Vos, senior product marketing manager bij McAfee, geeft het volgende commentaar: "Met deze nieuwe serie beveiligingsproducten geven wij de consument de volledige controle terug over zijn computer. We bieden hem de mogelijkheid zichzelf effectief te beschermen tegen de steeds groter wordende gevaren van hackers. Nieuwe technieken als phishing en spyware maken de laatste tijd steeds meer slachtoffers en deze nieuwe producten zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat de consument on-line in een of andere val loopt."

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe producten
De nieuwe productfamilie van McAfee, volledig compatibel met Windows XP, bestaat uit de volgende, afzonderlijk verkrijgbare pakketten:

McAfee Internet Security Suite 2005
Volledig profijt van alle voordelen die internet te bieden heeft zonder zorgen om virussen en andere on-line gevaren. Dat is de kracht van McAfee Internet Security, een totaaloplossing die virussen buiten gevecht stelt, hackers de pas afsnijdt, persoonlijke gegevens bewaakt, ongewenste e-mail en irritante advertenties blokkeert, bestanden beschermt en de gebruiker de volledige controle teruggeeft over zijn pc. De McAfee Internet Security Suite 2005 bestaat uit de nieuwste versies van McAfee VirusScan Home, Personal Firewall Plus en SpamKiller – met bovendien een aantal extra’s, zoals McAfee Privacy Service en McAfee Parental Controls.

McAfee VirusScan Home Edition 2005
McAfee VirusScan zorgt ervoor dat de computer volledig beschermd is tegen virussen, wormen, Trojaanse paarden, spyware, adware, web-dialers en andere kwaadwillende code. Het programma detecteert alle mogelijke dreigingen die het systeem benaderen via e-mail, gedeelde bestanden en bestanden die van internet zijn gedownload. En waar zulke dreigingen worden geconstateerd, worden ze rigoureus tegengehouden voordat ze de kans krijgen schade aan te richten aan pc en persoonlijke bestanden. Ook chatten en mailen met vrienden en familieleden is voortaan vrij van risico’s, want McAfee VirusScan rekent ook af met virussen die meegesmokkeld worden in de bijlagen bij e-mailberichten en instant messages.

McAfee Personal Firewall Plus 2005
McAfee Personal Firewall Plus, een beveiligingsoplossing die even eenvoudig te installeren als te gebruiken is, detecteert en blokkeert alle verdachte activiteiten die wijzen op mogelijke inbraakpogingen door hackers. Met Personal Firewall Plus is exact te volgen wat voor inkomende en uitgaande communicatie er via de computer plaatsvindt en als er toepassingen actief zijn die een mogelijke sluipweg vormen voor indringers, valt daar onmiddellijk tegen op te treden. Het programma werkt daarnaast met een uitgebreide database die gebruikt wordt om ongewenste applicaties, virussen en wormen buiten de deur te houden, zodat deze niet de kans te krijgen via een geïnfecteerde pc andere computers aan te tasten.

McAfee SpamKiller 2005
De filtermechanismen van McAfee SpamKiller zorgen ervoor dat alle spam-mail automatisch en op de achtergrond wordt tegengehouden. Er is dus geen enkele aanpassing nodig in het normale gebruik van e-mailprogramma’s. Bovendien werkt SpamKiller snel. Alle binnenkomende berichten worden razendsnel gefilterd en verwerkt en alle berichten die de controle passeren, worden direct, zonder enige vertraging afgeleverd. Nieuwe functies in deze versie zorgen er bovendien voor dat ook spam met verborgen tekst en opzettelijk verkeerd gespelde woorden wordt onderschept en via een verbeterde vorm van ‘white-listing’ kunnen alle in eerste instantie geblokkeerde berichten van een bepaalde afzender of van een nieuwe contactpersoon met de optie ‘rescue all’ onmiddellijk beschikbaar worden gemaakt.

Prijzen:
McAfee VirusScan Home Edition 2005 44,95 euro
McAfee Personal Firewall Plus 2005 44,95 euro
McAfee Internet Security Suite 2005 74,95 euro
McAfee Internet Security Suite 2005 2-User Home Networking Edition 99,95 euro
McAfee SpamKiller 2005 29.95 euro