2min Security

Microsoft geeft ongevraagd volgen toe

Microsoft heeft toegegeven dat het bedrijf ongevraagd locatiegegevens verzamelt van haar gebruikers. Volgens het bedrijf zou dit echter niet bewust gebeurd zijn, het privacyprobleem zou te wijten zijn aan een bug in het besturingssysteem Windows Phone.

Microsoft geeft ongevraagd volgen toeDeze bug zou in de volgende versie van het besturingssysteem opgelost worden. In de huidige versie worden de locatie gegevens nog voordat de gebruiker dit kan bepalen al verstuurd naar de servers van Microsoft. In de volgende versie, Mango, zal dit niet langer het geval zijn, volgens Microsoft. De Mango-update voor Windows Phone wordt momenteel uitgerold en zal voor vele verbeteringen binnen het besturingssysteem zorgen.

Eerder deze maand werd Microsoft aangeklaagd om het feit dat de camera-applicatie van Windows Phone de locatiegegevens doorstuurt naar de servers van het bedrijf. Eerder deze week ontkende Microsoft dit nog, maar komt hier nu dus op terug en verwijt dit aan een bug in het besturingssysteem. Echter valt hier over te discussiëren en zal deze nieuwe verklaring waarschijnlijk vanuit strategisch oogpunt zijn geweest. Het probleem is met het installeren van de Mango-update nog niet volledig voorbij. In de Me-functie van het besturingssysteem, een social media app, worden eveneens ongevraagd de locatiegegevens van de gebruiker doorgestuurd.

Bron:Het laatste nieuws