1 min

Naar aanleiding van de rechtszaak die is aangespannen tegen Microsoft heeft het bedrijf een verklaring opgesteld. Volgens de aanklacht in deze rechtszaak zou Microsoft gebruikers van Windows Phone 7 toestellen volgen. Microsoft ontkent dat het gebruikers volgt en heeft inmiddels ook zelf een onderzoek ingesteld.

De rechtszaak die vorige week is aangespannen tegen Microsoft in Seattle, gaat over het feit dat wanneer de camera van de Windows Phone 7 toestellen geactiveerd wordt, er lengte en breedtegraden worden verstuurd naar de servers van Microsoft. De aanklager heeft een veiligheidsonderzoeker ingehuurd die het signaal heeft weten te onderscheppen en volgen tot aan een server van Microsoft. De aanklager vraagt nu om een verbod op toestellen die gebruik maken van deze software.

Microsoft heeft een verklaring verstuurd naar de International Business Times. Daarin wordt verklaard dat de informatie die de telefoon zou sturen niet gebruikt kan worden om mensen te volgen. Er zou namelijk geen informatie worden meegestuurd waaraan de telefoon of gebruiker is te herkennen of herleiden.

Desalniettemin is Microsoft toch een onderzoek begonnen naar de kwestie. Microsoft benadrukt: "Wij nemen de privacy van onze klanten heel erg serieus."