Wie zijn Windows Phone heeft geüpdatet met de laatste versie, Windows Phone Mango, kan op de nodige problemen stuiten als deze een berichtje wil typen. Het toetsenbord zou namelijk een bug bevatten waardoor deze niet meer in beeld verschijnt als gebruikers op het tekstvakicoontje drukken.

Windows Phone Mango zou de grote problemen oplossen op de smartphonemarkt. Dat zei Andy Lees, topman bij Microsoft, onlangs in een interview.

Zo lanceert Microsoft met Windows Phone een stabiel besturingssysteem dat niet meerdere versies kent, zoals we bij Android kennen. Door het ontbreken van deze "chaotische fase" onderscheidt Microsoft zich van zijn concurrenten op een positieve manier en dat laten gebruikers weten op internet aldus Lees.

Maar helaas kampt de update van Microsofts besturingssysteem ook met enkele problemen. Een van de klachten is dat het toetsenbord niet in beeld verschijnt als gebruikers op het icoontje voor het tekstvak drukken. Een andere veelgehoorde klacht is dat het toetsenbord soms spontaan zou verdwijnen als je een bericht aan het schrijven bent. Ten slotte zou ook de registratie van aanslagen een stuk minder zijn geworden sinds de update.

Onlangs uitte gebruikers hun frustratie over de e-mailapplicatie van Windows Phone in combinatie met een verouderde Exchange 2003 server. Wie een e-mail beantwoord door op "Reply" te klikken, verstuurd alleen het geschreven antwoord, de originele tekst zou niet langer worden opgenomen in het bericht, wat weer zeer verwarrend werkt voor de ontvanger.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op deze bugs. Het is dan ook onduidelijk hoeveel tijd Microsoft nodig gaat hebben op de problemen op te lossen. Inmiddels zijn de eerste Windows Phone toestellen in Nederland te verkrijgen.