2min

Anonymous voerde gisteren een DDoS-aanval uit op de website van de Amerikaanse beurs, de New York Stock Exchange (NYSE). Diverse Amerikaanse media melden dat de aanval is mislukt en de website was slechts zeer korte tijd offline.

Anonymous kondigde vorige week aan een aanval te zullen uitvoeren op de website van de Amerikaanse beurs de NYSE. Het internationale hackerscollectief zegt zich op deze manier te scharen achter de protestbeweging die al enkele weken protesteert tegen sociale onrechtvaardigheid en de gulzigheid van het bedrijfsleven in Amerika. "Het bedrijfsleven onderdrukt 99 procent van de bevolking om die ene procent nog verder te verrijken", aldus Anonymous.

Door de aanval werd de website NYSE.com een heel klein beetje trager en lag de website tussen 3:35 en 3:37 (lokale tijd) plat. De handel ging gewoon door en heeft volgens diverse media geen invloed gehad op de koersen.

E.J. Hilbert, de topman die verantwoordelijk is voor de online beveiliging van de beurs, zegt dat hij geen enkel moment vreesde voor de aanval van Anonymous. "Het is net alsof vier zwakkelingen vechten tegen een sumoworstelaar", aldus Hilbert. "Als er onvoldoende mensen deelnemen aan een dergelijke aanval, is deze te beschouwen als een korte piek in het verkeer."

Het is mogelijk dat een bericht op de website Pastebin de ‘hackers’ heeft afgeschrikt om deel te nemen aan de aanval. Volgens de auteur was de aanval een val die opgezet was door de politie en andere veiligheidsdiensten.

Bij een DDoS-aanval wordt er simpelweg een hoop data verstuurd naar de servers waarop een website draait, als voldoende gebruikers meewerken aan zo’n DDoS-aanval en hun internetverbinding hiervoor lenen, kan een website plat komen te liggen doordat deze de hoeveelheid verkeer niet meer aan kan. Bij een DDoS-aanval probeert men dus niet toegang tot de systemen te verkrijgen, dus er is geen sprake van een ‘hack’ zoals sommige andere media beweren.