2min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks dat Anonymous veel lof ontvangt voor haar daden van bepaalde mensen, zijn er ook mensen die minder sympathie hebben voor de groep. Nu is er ook nog een partij opgestaan die helemaal niets moet weten van de groep. Een van die mensen is voormalig Anonymous-lid Ryan die de groep de rug toekeerde.

Ryan was namelijk niet zo blij met de manier waarop bepaalde AnonOps Network Admins te werk gingen en besloot wat mensen op te trommelen met dezelfde gedachtes. Deze mensen vond hij bij Skidsr.us. Vervolgens heeft Ryan een DDoS-aanval op de website en IRC-server van Anonymous uitgevoerd. Ryan behaalde succes, Anonymous is momenteel niet in staat om iets uit te voeren en het is daardoor niet mogelijk voor Anonymous-leden om met elkaar te communiceren. Anonymous laat weten dat zij nog niet weet binnen welk tijdsbestek de website en IRC-server van de hackersgroepering weer online en bruikbaar zullen zijn.

De groep die Ryan optrommelde noemt zich "coup d’etat’ en heeft inmiddels een reactie over de situatie gegeven aan website Thing. Volgens Ryan zijn er een paar sleutelfiguren in de rol van administrators die over de schreef zijn gegaan en te vol van zichzelf zijn. Dit zou de directe aanleiding zijn geweest voor de actie van "coup d’etat".

Wij raden, net als de website Thing, het sterk af om de websites AnonOps.net en AnonOps.ru te bezoeken. Anonymous heeft laten weten dat er ongetwijfeld een reactie zal volgen. Wanneer je de website bezoekt, heb je een zeer grote kans dat ook jij een slachtoffer zal worden doordat jouw IP-adres bekend zal zijn bij de groepering.