De hackers van het internationale hacknetwerk Anonymous laten weer eens van zich horen. In een filmpje dat onlangs op Youtube is verschenen kondigen ze hun volgende aanval aan. Deze zal plaatsvinden op 10 oktober aanstaande en zal zich richten op de New York Stock Exchange (NYSE).

Wie het nieuws de laatste tijd heeft gevolgd weet waarschijnlijk dat er de laatste tijd felle protesten hebben plaatsgevonden bij de aandelenbeurs op Wallstreet. De protestanten hebben zich verenigd in de protestbeweging Occupy Wallstreet. Steeds meer Amerikanen geven gehoor aan de oproep om te protesteren tegen de sociale onrechtvaardigheid en de gulzigheid van het bedrijfsleven.

Anonymous schaart zich nu ook achter de doelstelling van deze beweging. In de videofilm zegt het internationale hacknetwerk de onderdrukking van de gewone mens onacceptabel te vinden. "Het bedrijfsleven onderdrukt 99 procent van de bevolking om die ene procent nog verder te verrijken", zo luidt de boodschap in het filmfragment.

Om hun boodschap kracht bij te zetten roept Anonymous haar leden op om op maandag 10 oktober de website van de NYSE aan te vallen en deze plat te leggen met een DDoS-aanval. Wel zijn de hackers zelf verantwoordelijk dat ze niet in de kraag worden gevat door de politie. Daarom raadt Anonymous haar leden aan om de juiste software te gebruiken om hun identiteit te beschermen.

Een enkeling twijfelt aan de authenticiteit van het bericht. Op de website van Pastebin staat een bericht dat mensen waarschuwt geen gehoor te geven aan de oproep. De hele operatie zou uit de duim gezogen zijn. De politie en andere veiligheidsdiensten zouden deze operatie verzonnen hebben om zo veel mogelijk hackers te kunnen arresteren. Zo zou Anonymous nooit adviseren om Low Orbit Ion Canon (LOIC) te gebruiken voor een DDoS-aanval, niet na de vele arrestaties door Operation Payback waarin deze tool werd gebruikt om de hackaanval uit te voeren. Ook zou Anonymous volgens de opsteller nooit de NYSE aanvallen.

Het is niet de eerste aanval die Anonymous via Youtube aankondigt. Twee maanden geleden kondigden de hackers aan Facebook te zullen ‘vernietigen’. Volgens Anonymous zou Facebook zich op grote schaal schuldig maken aan het schenden van onze privacy. Facebook verkoopt onze privégegevens aan overheidsinstellingen en clandestiene partijen. Ook landen met autoritaire regimes zouden over deze gegevens beschikken. Zelfs als je je account bij Facebook zou deleten, blijven je gegevens in bezit van Facebook, aldus Anonymous.

Deze aanval, bekend onder de naam Operation Facebook, zou op zaterdag 5 november plaatsvinden.