Abonneer je gratis op Techzine!

Hackers hebben door middel van zogenaamde SQL-injecties wereldwijd ruim één miljoen webpagina’s gehackt. Van alle landen is Nederland het hardst getroffen door de hackers. In Nederland zijn meer dan 120.000 pagina’s gehackt.

Op de gehackte pagina’s hebben de hackers een link geplaatst naar lilupophilupop.com. Wanneer deze pagina werd bezocht, werd er een melding gegeven met het advies om een virusscanner te downloaden en te installeren. De virusscanner waarvoor reclame werd gemaakt is echter nep en is besmet met malware, deze zorgt dus voor nog meer problemen.

De eerste tekenen van de SQL-injecties zijn in december voor het eerst waargenomen. Mark Hofman van Internet Storm Center heeft laten weten dat er bij ontdekking slechts 80 pagina’s besmet waren. Inmiddels staat de teller op 1.070.000 miljoen pagina’s wereldwijd. Wanneer we naar de cijfers kijken is het wel opvallend dat Nederland de meest geïnfecteerde webpagina’s heeft.

Inmiddels is de website van lilupophilupop.com offline gehaald en staat de domeinnaam op verschillende blacklists. Zo zullen alle browsers je een waarschuwing geven dat het beter is om de website niet te bezoeken.