1 min

Tags in dit artikel

,

De database van Nationale Theaterkassa is twee keer getroffen door een hacker. Waar de eerste hacker veel kwade bedoelingen had, heeft de tweede hacker het werk van zijn voorganger netjes gemeld. Wel zijn de gegevens van bijna honderdduizend mensen uitgelekt.

De hacker zou in hebben gebroken in het administratiegedeelte van de website die de verkoop van concertkaartjes regelt. Hierbij zou de hacker onder andere toegang hebben verkregen tot de database waarin transacties en creditcardnummers zijn te vinden en deze volledig hebben open gezet. Hierdoor was de database met zeer gevoelige informatie zonder enig wachtwoord te benaderen. Een tweede hacker ontdekte dat de database volledig open stond en meldde dit aan nieuwssite Nu.nl.

Doordat deze database zonder wachtwoord te benaderen was, zijn de gegevens van bijna honderdduizend mensen in gevaar gekomen. Tussen deze gegevens zouden ook 2100 creditcardnummers zitten waarvan er nog zeker 226 actief zouden zijn. Ook zouden er veel rekeningnummers opgeslagen zijn. Een geluk voor de website is dat zij sinds 2010 werken met een nieuw systeem waardoor nummers niet langer leesbaar worden opgeslagen.

Inmiddels is de website op de hoogte gesteld en is het lek gedicht. Na enkele testen zijn de systemen inmiddels weer geschikt bevonden voor gebruik. De website zal nu zo snel mogelijk haar klanten op de hoogte brengen van de inbraak op het systeem.