1 min

Tags in dit artikel

,

Global Payments, één van ’s werelds grootste bedrijven voor het afhandelen van betalingen, is ten prooi gevallen aan hackers. Er zouden creditcardgegevens van zo’n 1,5 miljoen mensen buit zijn gemaakt, zo laat het bedrijf weten in een verklaring.

Afgelopen vrijdag kwam de hack aan het licht, nadat Global Payments ontdekte dat er verdachte betalingen werden gedaan met de gegevens van de creditcards van onder andere Visa, MasterCard, American Express en Discover Financial Services. Hierop volgend hebben verschillende creditcardmaatschappijen Global Payments van de lijst van goedgekeurde service providers gehaald om verdere fraude te voorkomen.

Op het moment dat de hack wereldkundig werd gemaakt door The Wall Street Journal werd er in eerste instantie uitgegaan van maximaal 50.000 slachtoffers. Hoe de hack plaats heeft kunnen vinden is onduidelijk. Volgens Global Payments zijn alleen gegevens van Noord-Amerikanen buitgemaakt. Ook zouden namen, geboortedate en BSN-nummers niet door de hackers zijn verkregen.