Anonymous heeft afgelopen weekend de officiële website van Formule 1 gehackt en een fansite platgelegd. Dit deed het hackerscollectief uit protest tegen de race in Bahrein. De website ondervond afgelopen weekend veel hinder door de aanval.

Het hackerscollectief Anonymous wist de website plat te leggen door middel van een DDoS-aanval. Door middel van een dergelijke aanval wordt er getracht de server te over belasten door deze een groot aantal verzoeken te doen. Volgens eigen zeggen heeft Anonymous de aanval tegen de Formule 1 ingezet doordat de organisatie zich bewust was van de situatie in het land maar desondanks toch gewoon besloot de race door te laten gaan.

Anonymous hackte de fanwebsite F1-racers.net en plaatste daar de volgende boodschap: "De organisatoren van de Formule 1 waren op de hoogte van de mensenrechtensituatie in Bahrein en hebben er toch voor gekozen bij te dragen aan de onderdrukking van burgers door het regime. Hiervoor worden ze zij nu gestraft."

De race van afgelopen weekend is ondanks enkele opstootjes en problemen tussen betogers en oproerpolitie gewoon door gegaan.