De gegevens van 8,7 miljoen klanten van de Zuid-Koreaanse provider KT zijn afgelopen weekend gestolen door hackers. De data werd direct verkocht aan bedrijven. De daders zijn inmiddels opgepakt door de politie van het land.

KT is de op een na grootste draadloze provider van Zuid-Korea. De provider was afgelopen weekend het doel van een hackersaanval. De aanval bleek succesvol, want de criminelen slaagden erin om de gegevens van 8,7 miljoen klanten buit te maken. Een behoorlijke buit, te weten dat de provider een klantenbestand van 16 miljoen mensen telt. Het betekent dat meer dan de helft van de klanten hun data gecompromitteerd zagen worden.

De op een na grootste mobiele provider in het land maakte afgelopen weekend haar excuses. KT laat weten er alles aan te doen om de beveiliging te verbeteren. De eerste aanvallen op de provider zouden in februari plaats hebben gevonden. De provider stelt in een verklaring dat zij inmiddels alle ongeautoriseerde toegang heeft geblokkeerd. De politie laat daarnaast weten inmiddels twee personen te hebben aangehouden. Zij worden ervan verdacht de gestolen data te hebben verkocht.