De hackersgroep R00tbeer heeft opnieuw van zich laten horen. Het gaf vanochtend gebruikersnamen en wachtwoorden vrij. Philips heeft als reactie hierop gezegd dat de gegevens al in februari van dit jaar buit zijn gemaakt tijdens een eerdere hackaanval. Er is dus geen sprake van een nieuwe hack bij Philips.

Philips heeft sinds de hackaanval in februari de beveiliging van hun systemen flink verbetert aldus het bedrijf. Toen de hackersgroep de gegevens vanochtend online zetten brak er toch lichte paniek uit onder de klanten van Philips. Er werden in totaal 200.000 e-mailadressen en 197.000 duizend wachtwoorden gepubliceerd.

De gegevens werden begin dit jaar gestolen van zogenoemde micro-sites. Philips gebruikte deze voor marketingacties. Philps heeft aangegeven dat deze websites inmiddels uit de lucht zijn gehaald. Beveiligingsbedrijf Sophos heeft de lijst met gestolen gegevens bekeken en kwam tot de conclusie dat de gekopieerde database niet versleuteld was. Paul Ducklin, onderzoeker bij Sophos stoorde zich eraan dat sommige wachtwoorden die hij tegenkwam ‘12345’ en ‘qwerty’ waren.