Apple zet jailbreaker Comex op straat

Abonneer je gratis op Techzine!

Nicholas Allegra, de persoon die een baan bij Apple aangeboden kreeg nadat hij een geautomatiseerd systeem had gemaakt om de iPhone, iPad en iPod Touch te jailbreaken, is ontslagen. Naar eigen zeggen is dit gebeurd omdat hij vergeten had om op een e-mail had te reageren waarin werd gevraagd of hij zijn contract wilde verlengen.

Volgens Nicholas Allegro, die op het internet beter bekend staat als Comex, kreeg hij van Apple een mail waarin gevraagd werd of hij zijn contract wilde verlengen, toen hij dus niet direct reageerde trok het bedrijf het aanbod echter weer in.

Comex maakte naam door een webgebaseerde dienst te maken die automatisch een jailbreak realiseerde door simpelweg de website te bezoeken. Comex zorgde er op deze manier niet alleen voor dat iDevices gejailbreaked konden worden, maar dichtte ook een lek waar kwaadwillende gebruikers misbruik van konden maken.

Apple zag wel iets in het talent van Comex en bood hem een baan aan binnen de Cupertino-gelederen. Dit leidde tot grote verontwaardiging in de jailbreakcommunity die Comex vervolgens als een verrader zag. Comex staat nog steeds achter zijn stap om bij Apple te gaan werken, zo blijkt uit een tweet:"Iedereen die denkt dat ik geld rook, weet niet waar hij het over heeft".