1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft het beveiligingslek in de iPhone gedicht die ervoor zorgde dat hackers willekeurige programma’s op de telefoon konden installeren. De nieuwe firmware verhindert ook het gebruik van de iPhone op een onofficieel netwerk.

Door het beveiligingslek kan men door een simpel script zoals AppSnapp de iPhone unlocken, evenals de iPod Touch. De ontwikkelaar van AppSnapp, Nicholas Penree, gelooft dat het script op maar liefst 100.000 apparaten is geïnstalleerd.

Apple wilt niet dat software van derden op haar aanraakgevoelige apparaten geïnstalleerd wordt. Dit blijkt uit de stap die Apple heeft gezet met firmwareversie 1.1.2 voor de iPhone. Toch heeft het bedrijf aangekondigd dat het in februari een programma (SDK) zal lanceren waardoor men applicaties voor de iPhone en Touch kan bouwen.

Exemplaren van de iPhone die naar redacteuren in het Verenigd Koninkrijk zijn verzonden hebben reeds firmware versie 1.1.2 geïnstalleerd. De iPhone wordt vrijdag officieel in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.