3.6 miljoen Amerikaanse sofinummers gelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

De Amerikaanse staat South-Carolina heeft toegegeven dat het getroffen is door een cyberaanval. De aanvallers wisten onder andere 3,6 miljoen sofinummers buit te maken. Daarnaast werden ook 387.000 credit- en debitcardnummers van de servers gehaald.

South-Carolina heeft in een persbericht laten weten dat de overheid op 10 oktober kennis nam van de aanval. Eerder al werden er een aantal aanvallen gesignaleerd, in augustus zou er bijvoorbeeld sprake geweest zijn van een verkenningsaanval, later volgden er nog drie aanvallen in midden september. De staat stelt dat het beveiligingslek wat gebruikt werd voor de aanvallen op 20 oktober gedicht is.

South-Carolina biedt inwoners waarvan gegevens gestolen zijn één jaar gratis identiteitsbescherming, verzorgd door het bedrijf Experian. GreenVilleOnline liet weten dat de website en telefoonnummers die ingesteld werden door de overheid voor de getroffen inwoners kort na de lancering al overbelast raakten, door een grote belangstelling voor de websites en de telefoonnummers.