2min Security

Windows Store-apps gratis te krijgen door kraak

Microsoft mag dan wel zijn best gedaan hebben om de Windows Store zo veilig mogelijk te maken, toch is er al redelijk snel een programma op het internet verschenen dat het mogelijk maakt om testversies van applicaties uit de Windows Store om te zetten in de volledige versies.

Het programma, dat het verkrijgen van volledige versies van Windows Store-applicaties zonder te betalen mogelijk maakt, blijkt al enige tijd op internet rond te circuleren. De eerste versie kwam al op 30 oktober beschikbaar en is in de tussen tijd al een aantal keer van een update voorzien.

Er zitten natuurlijk een aantal haken en ogen aan het gebruik van het programma, het is alleen mogelijk om een applicatie om te zetten, dit betekent dat de applicatie een testversie-optie moet hebben om een volledige versie te kunnen bemachtigen. Ook is het niet mogelijk om de applicaties te updaten via de Windows Store wanneer deze zijn bewerkt met het programma. Als laatste is het natuurlijk ook zo dat het mogelijk erg makkelijk is voor Microsoft om op te sporen wie de applicaties illegaal verkregen hebben. Een simpele controle van betalingshistorie in vergelijking met aanwezige applicaties zou potentiële piraten binnen afzienbare tijd een halt toe kunnen roepen.

Over veiligheidslekken gesproken, er is ook al een programma verschenen wat het mogelijk maakt om via een omweg niet gecertificeerde applicaties te installeren. Dit programma omzeilt de Microsoft Store-verificatie in zijn geheel.

Microsoft zal ongetwijfeld al druk bezig zijn om een oplossing voor de veiligheidslekken te bedenken, deze vorm van piraterij zou ontwikkelaars kunnen weerhouden van het plaatsen van testversies van applicaties en daarmee de groei van content van de Windows Store ernstig kunnen belemmeren.

Bron:Neowin