2min Security

‘Apps Windows Store niet goed beveiligd’

Het blijkt dat sommige Windows 8-applicaties gehackt kunnen worden, zodat er niet meer voor betaald hoeft te worden. Ook blijkt het mogelijk te zijn om reclame uit applicaties te verwijderen. Een Nokia-medewerker, Justin Angel, liet op zijn persoonlijke website zien hoe trial-apps omgezet kunnen worden tot een volledige applicatie.

De website van Angel is inmiddels uit de lucht gehaald en daarbij heeft Microsoft ook een verklaring afgegeven. In de verklaring gaat Microsoft niet direct in op de methodes van de hacker: "Elk succesvol software distributieplatform staat tegenover de uitdaging dat er mensen zijn die het systeem proberen te omzeilen om er zelf beter van te worden. Daarom zijn we vastberaden om de bescherming van onze klanten en onwikkelaars te waarborgen. Net als op andere platformen zijn hackers een gevaar voor de integriteit van applicaties. Dit kan veel negatieve consequenties hebben voor zowel het systeem als voor de gebruikerservaring. We hebben verschillende maatregelen genomen om Windows 8 robuuster te maken."

Microsoft heeft een aantal mogelijkheden voor ontwikkelaars om hun applicaties te beveiligen tegen hacks. Hieronder valt het checken of een gebruiker ooit betaald heeft voor de app, wanneer dit gebeurd is kan er ook gekeken worden op welke diensten de gebruiker recht heeft. Ook raadt Microsoft aan om sommige functies van een app op een externe server te plaatsen, waardoor het lastiger wordt om deze te hacken.

Bron:Engadget