1 min

Het duurde even, maar Samsung heeft nu het beveiligingslek bevestigd, dat zich voordoet bij apparaten die draaien op de Exynos-processor. Vooralsnog heeft het bedrijf nog geen indicatie gegeven over wanneer het probleem mogelijk opgelost zal zijn.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaf in een verklaring aan: "Samsung is op de hoogte van het beveiligingsprobleem van de Exynos-processor en heeft plannen om zo snel mogelijk een software-update uit te brengen, die de problemen aanpakt".

De op zondag ontdekte exploit doet zich voor op Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Note en Note II. Deze toestellen maken gebruik van de Exynos-processor. Hoewel er op dit moment nog geen malware ontdekt is die gebruik maakt van de exploit, lijkt het een kwestie van tijd voordat de kwetsbaarheid uitgebuit wordt door kwaadwillenden. Samsung voert daarmee een strijd met de klok om een update uit te brengen.

Enkele uren nadat het lek ontdekt werd kwam Supercurio, een XDA-forumgebruiker, al met een een fix die het probleem aanpakt. Deze patch is te downloaden onder de volgende link.