China en de Verenigde Staten gaan een werkgroep oprichten om samen te werken aan cyberveiligheid voor beide naties. Na de wederzijdse beschuldigingen van cyberspionage tussen de twee landen leggen ze hun verschillen bij met dit akkoord.

"Cyberveiligheid heeft invloed op de financiële sector, banken en financiële transacties. Elk aspect van naties in moderne tijden wordt beïnvloed door cybernetwerken. Iedereen heeft natuurlijk belang bij het beschermen van hun volk, rechten en infrastructuur," aldus John Kerry, Amerikaanse minister van buitenlandse zaken.

Kerry zou tijdens het overleg met China gepleit hebben voor een gezamelijke inzet om cyberveiligheid te waarborgen en vroeg om meer vertrouwen en samenwerking tussen de VS en China. Die informatie komt volgens Reuters van het Chinese staatspersbureau.

De twee naties lagen recentelijk in de clinch nadat grote organisaties als de New York Times en Wall Street Journal het slachtoffer werden van cyberaanvallen. Beschuldigingen volgden over en weer, maar hard bewijs ontbrak. De overeenkomst verzacht de opgebouwde politieke spanning.