China heeft gereageerd op de uitspraken van de Amerikaan James Klapper, die aan het hoofd staat van de Amerikaanse veiligheidsdiensten, hij zei dat de beveiliging tegen Chinese hackers moet worden verhoogt. China is van mening dat de Verenigde Staten moet stoppen om ongegronde beschuldigingen en dat de landen moeten samenwerken op de veiligheid en de beveiliging van het internet te verbeteren.

China stelt dat het niet verantwoordelijk is voor het hacken van de Verenigde Staten en laat weten zelf ook last te hebben van hackers. China verlengt meer wederzijds respect omtrent dit onderwerp van de Verenigde Staten en de Chinezen starten liever een dialoog om het internet veiliger open en vredig te houden.

De Chinezen en de Verenigde Staten zijn beide erg goed in het wijzen naar de anders, maar ondertussen zijn beide overheden druk bezig elkaar te hacken en gevoelige gegevens buit te maken. Of de handreiking van de Chinezen nu wordt geaccepteerd door de VS is nog maar de vraag. In 2013 is eerder geprobeerd een samenwerking op te zetten omtrent internetveiligheid maar dat duurde niet al te lang, deze samenwerking kwam ten einde toen de Verenigde Staten vijf Chinezen aanklaagden voor het stelen van handselgeheimen.