1 min

Dell zal alle Precision-, Latitude- en OptiPlex-systemen van extra beveiliging voorzien. De fabrikant voegt drie extra eigenschappen toe aan het Dell Data Protection-plan dat een jaar gratis te gebruiken zal zijn.

Met Dell Data Protection worden verschillende kritieke applicaties zoals webbrowsers, PDF-lezers en de Office-suite in een beveiligde omgeving buiten het besturingssysteem geplaatst. Mochten deze applicaties geïnfecteerd raken met malware, dan kan dat in real-time worden vastgesteld op basis van het gedrag en de acties van de software. Dell is de eerste OEM die deze technologie van Invincae toepast op zijn producten.

De andere twee functies zijn de toevoeging van encryptie van bestanden wanneer ze naar een cloudomgeving of een ander apparaat worden verzonden, plus authenticatiesoftware. Deze zaken zijn voor systeembeheerders via een console op afstand aan te sturen.

In een jaar tijd zal het Amerikaanse merk ongeveer 20 miljoen systemen met deze software verschepen. Het is helaas nog onduidelijk wat gebruikers moeten betalen om ook langer dan een jaar na aankoop te kunnen profiteren van de extra beveiliging.