1 min

Malware wordt op het Android-platform een steeds groter probleem, maar de grootste fabrikant van Android-producten wil daar graag wat aan doen. Samsung zal volgens The Wall Street Journal vandaag bevestigen dat het bedrijf zijn nieuwe smartphones standaard van een virusscanner voorziet.

Later vandaag belegt Samsung een persconferentie waarbij het bedrijf in ieder geval de Galaxy Note III zal presenteren. Deze smartphone lijkt de eerste in Samsung’s assortiment die standaard van een virusscanner wordt voorzien. Het zou gaan om software van Lookout, een bedrijf dat zich specialiseert in beveiliging van mobiele apparaten. Lookout is momenteel al de dominante partij voor het aanleveren van antivirussoftware voor smartphones.

Lookout zou in twee smaken geleverd worden: een gratis variant en een betaalde versie. De premium-variant zal cloudgebaseerde virusscans van e-mailbijlagen, webpagina’s en bestandsdeling toevoegen aan de telefoon. De premium-versie wordt bij Samsung’s zakelijke Knox-beveiliging geleverd. Of consumenten ook gebruik kunnen maken van deze uitvoering is nu nog onduidelijk.