1 min

In een uitgebreide test heeft AV-Test een groot aantal applicaties voor de beveiliging van Android beoordeeld. Van de in totaal 30 geteste applicaties bleken 16 in staat om 100% van de malware te detecteren.

Van die 16 apps bleken een aantal wel ook bestanden als gevaarlijk aan te merken waar dat niet het geval zou moeten zijn. Dat worden ook wel valse positieven genoemd. Van de 30 applicaties bleken er slechts twee niet in staat om door AV-Test’s certificatieprocedure te komen: Zoner Mobile Security 1.1 en SPAMFighter VIRUSFighter.

Van de geteste apps kreeg een groot aantal de maximale score van 6 punten. Het betreft hier software van Avira, Bitdefender, G Data, Kingsoft, KSMobile, McAfee, Qihoo, Trend Micro en TrustGo. Ook AegisLab en Ahnlab kregen de maximale score, maar daarbij moet vermeld worden dat ze ook valse positieven detecteerden.

Android is steeds meer onderhevig aan malware. Als je goed oppast en enkel apps uit de Google Play Store haalt ben je over het algemeen veilig, maar ook in Google’s eigen applicatiewinkel is regelmatig malware te vinden. Het gebruik van een beveiligingssuite wordt door Techzine zodoende zeker niet afgeraden.